Derfor er du bagud!

Derfor er du bagud i tysk!

Rigtigt mange danske folkeskoler og gymnasier har desværre ikke altid optimale vilkår! (og tysklærerne heller ikke)

Nogle klasser er så heldige at have en super inspirerende, sød og moderne tysklærer og hurra for det. Hører du til dem, så synes du som regel at tysk er enten ok eller sjovt.

De typiske 5 grunde til, at du er bagud

MEN  – ellers – er det jeg hører fra mine Skype-elever,  at du typisk kommer bagud i tysk, fordi:

  1. du enten er gået glip af den basale forståelse af sætningsanalyse i dansk og derfor står af i tysk, fordi sætningsanalyse fylder meget, når du lærer tysk
  2. du har eller har haft en tysklærer, der desværre ikke matcher din (ofte taktile eller kinæstetiske) læringsstil. Eller I har bare virkelig dårlig kemi! Det betyder ofte, at du blevet de-motiveret af din egen tysklærers måde at undervise på (for meget gammeldags, kedsommelig højtlæsning og grammatik øvelser istedet for mere moderne metoder, hvor der bliver brugt musik, bevægelse, små kortspil og lign. i undervisningen – eller fordi du ikke oplever, at din tysklærer “ser og hører dig”).
  3. ELLER du bare er/var uheldig at din tysklærer blev sygemeldt i halve til hele år, hvorefter du har måttet “nøjes med” vikar, vikar, vikar. Og at vikaren bare giver dig skriftlige opgaver og går sin vej, aldrig har tid til at forklare noget eller tale med dig, heller ikke taler tysk i klassen, så du får en chance for at SIGE noget på tysk, men kun terper læsning og grammatik, så du er ved at kaste op. Har du været udsat for vikarproblemet, så se min video om det her
  4. du går i klasse med nogle, der er mega negative eller laver for meget ballade i timerne, fordi de ikke rigtigt gider tysk, men er i timen, fordi de SKAL – pga. reglerne om ungdomsuddanelser – at man skal have to fremmedsprog for at komme ind på ungdomsuddannelser:
  • så står valget ofte mellem tysk eller fransk/spansk 

Dovenskab/kedsomhed

– og selvfølgelig kan du også høre til dem, der bare er eller har været luddovne, siddet nede bagi og pjattet og været mere optaget af piger/drenge, fis og ballade end undervisning. Det er en helt almindelig reaktion, når man er teenager/ungt menneske, er under indflydelse af hormoner og bare ikke kan se meningen med at sidde på sin r## og høre på noget, der virker som intetsigende snak!

Andre grunde – tør du fortælle mig om dem i kommentarsporet?

Har du andre grunde eller historier/cases, du gerne vil bidrage med?

(tro mig, tysklærere KENDER godt mange af dem – selvom de ikke hører det, mens du taler om dem) 🙂

Så smid en kommentar i sporet nedenfor! I et pænt og konstruktivt sprog 🙂

Eller mail mig på: hs @ tantetysk.dk

Det kan du SELV gøre, hvis du gerne vil indhente det forsømte

  1. Find en gratis app til at genopfriske tysk – jeg har skrevet flere blogindlæg om apps – her kommer du videre til den, der giver det store overblik
  2. Følg med på min Facebookside, hvor jeg slår spil og videoer op eller find links til sjov træning i menuen her på sitet, hvor du bl.a. kan se sitcoms på tysk, høre nyheder på tysk m.m.

Har du selv brug for hjælp med et eller flere af disse problemer i tysk?

Har du spørgsmål eller en personlig case, jeg kan hjælpe med, er du selvfølgelig også velkommen til at ringe til mig på: 2072 0475

ELLER

Det kan være, du vil med på mit online kursus ?

Efterårsholdet ER startet og kører til den 21. december med et grammatikmodul ugen, som gennemgår alle strukturerne i den tyske grammatik og hjælper dig med alle de spørgsmål du har ift. tysk!

Hvis du gerne vil med på det næste hold – så send mig en e-mail på hs @ tantetysk.dk eller ring til mig på 2072 0475

Besøg Tante Tysk på Facebook

KH

Tante Tysk

 

Copyright© Tante Tysk ved Helle-Sofia Fabricius, Hellesofia.com

Skriv en kommentar

Følg din tante på Facebook